Bieren special

De bierkaart winter 2019

BIEREN OP FLES

Deze winter hebben wij naast ons vaste assortiment
de volgende bieren voor u uitgekozen:

Hertog Jan Tripel – 8,5%
Een krachtige tripel met zoete en fruitige tonen. De korte afdronk wordt gekenmerkt door zoete tonen van fruit en moutbitterheid. Lekker bij onze hamburger.

Paix Dieu Tripel – 10%
Zachte tripel met tonen van appel en honing. De aroma’s doen denken aan stoofpeertjes met kaneel, met pit van zwarte peper. Lekker in combinatie met de salade met gerookte zalm.

BrewDog Punk IPA – 5,6%
Aroma’s van tropische vruchten en karamel. De smaak is zoet en bitter, met droge tonen van biscuit. Lange, droge afdronk. Probeer hem eens met onze zoete aardappelburger!

Liefmans Goudenband – 8%
Roodbruin bier met complexe moutaroma’s en kruiden. Een droge, gekarameliseerde smaak met tonen van noten en rozijnen. Lekker bij onze wildtrio.

Trappist Zundert 10 – 10%
Een quadrupel van eigen bodem. Aroma’s van banaan en tropische vruchten. In de smaak is een hint van zoete pruimen te herkennen. Ideaal als dessert met een kaasplankje!

 

KWARTAAL BIEREN VAN DE TAP

Deze bieren zullen komend kwartaal
afwisselend op onze tap verschijnen.

Tripel LeFort – 8,8%
In 2018 bekroond tot de beste tripel ter wereld. Fruitige smaak van banaan en rode appel, met aroma’s van vanille en kruidnagel. Complexe afdronk. Past goed bij kabeljauwfilet.

Hertog Jan Grand Prestige – 10%
Een gerstewijn van Hertog Jan. Rijpe, volle smaak van chocolade en koffie met tonen van karamel en rozijn. Probeer hem eens met onze proeverij van bonbons!

’t IJ IJndejaars – 9%
Bier met een diep rood-paarse kleur met een kruidige smaak. Een goede balans tussen karamel, citrus en hopbitterheid. Probeer het eens met ons kaasplankje!

Tripel Karmeliet – 8%
Een fruitige en frisse tripel met zoete tonen van perzik en banaan. De zoete tonen worden versterkt door de aanwezigheid van citrus. Lekker in combinatie met de Thaise viscurry.

Kasteel Donker – 11%
Zwaar Donker bier met zoete tonen van sinaasappel en krenten. De zoete tonen maken plaats voor gebrand mout in de afdronk. Lekker bij onze wildtrio.

’t IJ IPA – 6,5%
Een krachtige IPA met tonen van grapefruit en bloemen. De fruitige en bittere smaak krijgen een extra boost in de afdronk. Lekker in combinatie met spareribs.

Texels Noorderwiend – 7,5%
Koperkleurig winterbier met een krachtig karakter. Frisse tonen van citrus met een stevige hopbitterheid. In de afdronk ook fruitige tonen en karamel. Past bij onze entrecote.