Bieren special

De bierkaart voor het voorjaar 2019

BIEREN OP FLES

Deze winter hebben wij naast ons vaste assortiment
de volgende bieren voor u uitgekozen:

VandeStreek Turf en Surf 8,5%
Fruitige geur met lichte tonen van turfrook. De zoetige, licht bittere smaken maken plaats voor een ziltige afdronk. Ideaal in combinatie met de gegrilde zeebaars.

Brugge Tripel 8,7%
Diep goudgele tripel met fruitige tonen van honing en sinaasappel. Complexe smaak met zoete, fruitige tonen en milde bitters. De afdronk is fris en bitter. Lekker in combinatie met de bulgursalade met kippendijen.

Noordt Blondt 6%
Blond bier uit Rotterdam. Biscuitachtige aroma’s met een lichte moutbitterheid. De afdronk is fris, bitter en zoet. Lekker bij onze salade met geitenkaas en spekjes.

Kasteel Rouge 6%
Donkerrood bier met een stevige schuimkraag. Tonen van rode bes, kaneel en zoete kersen met lichte bitterheid. De afdronk is lang en fruitig. Een aanrader bij onze proeverij van bonbons.

Leffe Blond 0.0%
Alcoholvrij blond bier. Fris met een kruidige toets van kruidnagel en lichte rokerigheid. Afdronk is mild en fruitig. Lekker in combinatie met ons kaasplankje of diverse tapasgerechten.

 

KWARTAAL BIEREN VAN DE TAP

Deze bieren zullen komend kwartaal
afwisselend op onze tap verschijnen.

Texels Seumerfeugel 3,9%
Fris tarwebier met tonen van citrus en peer. Ziltige en friszure afdronk. Lekker in combinatie met de salade van geitenkaas.

‘t IJ IJwit 6,5%
Kruidig witbier uit Amsterdam. Frisse tonen van citrus en kruidige tonen van korianderzaad. Lekker bij het Italiaans vispotje.

Hertog Jan Weizener 5,7%
Combinatie tussen witbier en weizenbier. Frisse tonen van citrus, fruitige tonen banaan en een droge afdronk. Lekker bij onze venkel en zoete aardappel uit de oven.

Tripel Karmeliet 8,5%
Frisse en romige tripel. De bitterheid maakt plaats voor zoete tonen van banaan en perzik. Smaakt goed bij de Thaise curry van kippendijen.

‘t IJ IPA 7,0%
Zachte, fruitige India Pale Ale. Tonen van tropisch fruit met milde bitters en hoparoma’s. Bittere afdronk. Een aanrader bij gegrilde gerechten zoals de mixed grill.

Leffe Blond 6,6%
Blond bier met aroma’s van kruidnagel en citrus. Gekonfijt fruit en sinaasappel maken plaats voor lichte bitters in de afdronk. Lekker met ons kaasbordje.

Chouffe Soleil 6%
Blond bier van Brasserie d’Achouffe. Bloemige en hoppige aroma’s, afgemaakt door zwarte peper. Mild bittere maar zachte afdronk. Smaakt goed bij de kort gebakken zalm.