Date met Ms. Black

‘Sorry dat ik wat te laat ben’, zegt zij met een lichte desinteresse. ‘Fashionably late’, hoor ik mijzelf denken. Ze ziet eruit alsof ze is weggelopen uit een verhaal van Edgar Allen Poe. Ravenzwart haar en dito kleding. Wel elegant. Smaakvol. Maar ach… wat weet ik van mode. Volgens mij heeft ze alles op internet aangeschaft. ‘Geeft niks. Ik zat op Tinder alweer te kijken naar een eventuele volgende afspraak’, grap ik nerveus. Een zelfverzekerde lach verschijnt op haar gezicht. Dit is een pro. Een kenner op het gebied van dating. Dit is absoluut een gelukkige huisvrouw! We bestellen twee glazen wijn. Rood. Zij liegt denk ik wel over haar leeftijd.

‘Ik vind dat zo’n te gekke film!’ Ze oreert al zo’n kleine 20 minuten over een licht sadomasochistisch niemendalletje.
Beoordeling: 4,1 op IMDb.

De hele conversatie wordt een beetje eentonig. De barman bemerkt mijn verveling en schenkt onze glazen weer vol. Met een subtiele knipoog wenst hij mij virtueel succes. Terwijl ik knikkebollend verlang naar het einde van deze cinefiele monoloog valt mijn oog op haar armen. Als zij gebarend met haar handen enige hulpstukken uit deze zwaar overschatte kaskraker visualiseert, wordt er onder haar mouwen een kleurenpalet aan tatoeages zichtbaar. Achter haar Zalando outfit verbergt zich een prachtig schilderij. Een levenswerk! Ze bemerkt mijn interesse voor haar collage huidversieringen en haar ongedwongen lach verandert in een onzekere glimlach. Haar ogen lijken te glinsteren. Wat zijn ze mooi!

Ze is plots stil en lijkt wel verlegen. Haar adoratie voor Mr. Grey maakt even ruimte voor de zwoele, donkere stem van Mr. White die wel héél toevallig over de speakers klinkt. De barman kan zijn glimlach niet onderdrukken. Love Unlimited. Mijn hart begint iets sneller te kloppen. Zou het dan toch zomaar kunnen dat tijdens een eerste ontmoeting de vlam overslaat? Ze kijkt een beetje langs mij heen. Mijn handen worden klam. Jezus, ik heb mijn huis niet opgeruimd. Stel voor dat zij met mij… Ze staat onverwachts op en betaalt haar geconsumeerde deel. Ze loopt gehaast richting uitgang en draait zich nog snel even om. ‘Sorry, ik moet er snel vandoor.´

‘Ja, we appen!’