Het seizoen van…

Nu de zomerse zonnestralen steeds dichterbij komen en de avonden aangenamer worden op het terras, is het voor ons tijd om de zomerse bieren te introduceren. Witbier en weizen zijn erg populair tijdens de warme dagen, maar ook alcoholvrij bier is een populaire keuze. In De Waal was er al genoeg keuze, namelijk Bavaria malt, Bavaria malt wit en Radler 0.0%. Dit seizoen komt er nog een alcoholvrij bier bij, namelijk de Leffe Blond 0.0%!

Het eerste alcoholvrije abdijbier is een feit. Dit is op zichzelf natuurlijk al bijzonder, maar wat het nog beter maakt, is het brouwproces. De meeste alcoholvrije bieren worden gebrouwen zonder alcohol: het vergistingsproces wordt gestopt voordat de gistcellen de suikers omzetten in alcohol. Leffe Blond 0.0% echter, wordt gebrouwen met alcohol, wat er later uit gedestilleerd wordt. Dit zorgt ervoor dat het brouwproces van Leffe Blond en de alcoholvrije variant vrijwel gelijk is, zodat de smaak behouden blijft.

Leffe Blond 0.0% is blond bier met een mooie, witte schuimkraag. De smaak is fruitig en licht zoet met kruidige tonen van vanille en kruidnagel. De milde afdronk heeft toetsen van lichte rokerigheid en een lichte bitterheid. Qua smaak gaat het bier goed samen met ons kaasplankje. De fruitige tonen van het bier zullen de kazen versterken. Ook Oosterse gerechten, zoals de Thaise curry van kippendijen, zijn goed te combineren met dit alcoholvrije blond bier. De lichte hopbitterheid versterkt de kruiden en de pit, wat zorgt voor een fijne sensatie in de mond!

N.P. Bisoen (Nawish Parwandjiwan)