Mel la Mel Na de koffie

Er zijn rechtszaken geweest waarin slaapwandelaars zijn vrijgesproken van moord op hun bedpartner. Ze hadden deze lugubere daad dan onbewust uitgevoerd tijdens het slaapwandelen. In de meeste gevallen stonden de verdachten al bekend om het slaapwandelgedrag of kwam slaapwandelen voor in de familie. Ik zou willen dat ik op dit moment kon slapen.

Mijn date haalde mij vanavond op met zijn auto, we gingen uiteten in de stad. Als een ware gentleman hield hij de deur van het restaurant voor mij open, hij schoof mijn stoel naar achteren zodat ik kon gaan zitten, vertelde boeiende verhalen, lachte om mijn grapjes en na het eten stond hij erop de rekening te betalen. Benieuwd naar meer van hem vroeg ik op de terugweg of hij nog een kopje koffie wilde drinken bij mij thuis. Helaas bleek dat meer van hem niet zo romantisch te zijn.

Mijn date snurkt sinds de koffie heel de buurt wakker. Het geluid wat hij daarbij produceert, is vergelijkbaar met een roestige grasmaaier en een grommend wild zwijn ineen. Ik schrok me rot toen het begon. Ik heb hem al op zijn zij gerold, zijn neus dichtgeknepen en een aantal flinke blauwe-plekken-porren gegeven. Niets helpt. Ik ben in staat ‘per ongeluk’ een kussen op zijn hoofd te duwen. Wat natuurlijk geen goed idee is en waarmee ik uiteraard niemand wil aansporen om dit ooit wel te doen.

Als ik het trouwens zou doen, schat ik de kans erg laag in dat ik word vrijgesproken tijdens een rechtszaak. In mijn familie komt slaapwandelen helemaal niet voor en voor zover ik weet, heb ik zelfs nog nooit in mijn slaap gepraat en bovenal… ik ben wakker.

Het is denk ik verstandiger nals ik op de bank ga slapen vannacht. Morgenochtend zeg ik hem wel dat ik nog niet toe ben aan een nieuwe relatie.