Tijd geleden

Het is al weer een tijdje geleden dat ik het heb gedaan. Misschien zelfs al meer dan vijf jaar geleden. Nee, wacht even, misschien wel zo’n jaartje of acht? Het is zeker geen desinteresse, maar mijn hoofd stond er niet naar. Totáál niet mee bezig. Om een lang verhaal nog langer te maken: ik heb er gewoon weer eens een keertje zin in. Het is geen eerste levensbehoefte. Voor mij in ieder geval niet. Dat blijkt wel na zo’n lange tijd. Misschien voor jullie wel. Voor een paar lezers zeer zeker! Die kunnen niet zonder.

Het gaat natuurlijk over de ‘Do’s & Don’t’s’ van deze komende zomer! Wat is wél hip en trendy en wat kan je linea recta in de vuilnisemmer kieperen. Laten we vooral beginnen wat écht niet meer kan. Met stip op de eerste plek staat natuurlijk de E-smoker. Lekker hoor, dat je de geuren ‘Nutty Buddy Cookie’, ‘Smegma White’ en ‘Cherry Cola’, vergezeld met een dikke, witte mist met ons allen deelt. Maar wat wil je ermee en waarom? En wat staat er op nummer twee? De iPhone. Schaam je, als je er nog een hebt! Ik selecteer mijn vrienden tegenwoordig op de keuze van hun telefoon. Reden? Ze zijn onhandig en lelijk
(“Gaat dit over zijn vrienden of over hun telefoons?”, hoor ik je denken. De keuze is aan jou.). Wat ook absoluut niet meer kan zijn mannen in Jack & Jones t-shirts, lokale politieke partijtjes, Ronnie Flex, televisie kijken, Maan, Pinkpop, bananenschuimpjes, Johan Derksen, Grunge Rock en Heinz Sandwich Spread.

Maar wat kan er anno 2019 eigenlijk wel? Op nummer één staat natuurlijk het zomerjurkje. Komt ook nooit meer van deze koppositie af. Voor mij hét ultieme bewijs dat God bestaat. Nogmaals dank daarvoor en daarboven mijn Heer. Als ik ooit nog iets voor U kan betekenen dan hoor ik dat graag! Op de tweede plek staan de cowboylaarzen. Deze passen mooi onder nummer één. De old skool ‘70s bikinilijn blijft, tot grote vreugde van wat medecolumnisten, eveneens deze zomer gehandhaafd. Billie Eilish, Dua Lipa en Merol loodsen ons dansend deze zonnige periode door. Wees lekker retro en drink eens een glas Aperol Spritz. Of twee. Qua kapsels wordt de lage warrige honingblonde paardenstaart met glitterelastiekjes van de Action écht wel een dingetje bij de vrouwen. Evenals witte sokken met handgeborduurde eenhoorns bij de mannen. Zo dan! Doe er je voordeel mee met deze zomerse info! De volgende ‘Do’s & Don’t’s’ zal geplaatst worden in 2024.