Twee wijn van Mr Grey

De inhoud van twee glazen wijn is zojuist over mij heen gekomen. Tussen mijn schouderbladen plakt mijn shirt koud aan mijn rug. Langzaam trekt de nattigheid steeds verder naar beneden.

De dader staat met zijn knieën tegen mijn stoel aan. Mister Grey, de sexy grijze rockgod waar ik ongeveer een jaar geleden eenmalig op date mee ben geweest. Het was geen onaardige date en hij zei dat hij me nog zou appen, maar aangezien ik tweede afspraakjes nog enger vind dan eerste afspraakjes, had ik na afloop direct zijn nummer geblokkeerd en gewist.

Ons weerzien van nu is spontaan en bij toeval in hetzelfde café als onze eerste ontmoeting. Het café heeft afgelopen jaar een metamorfose ondergaan en is opgefrist met nieuw meubilair. Wij daarentegen zijn er niet jonger op geworden en liegen waarschijnlijk nog steeds over onze leeftijd. Ik heb wel een nieuwe outfit aan. Ik had namelijk weer eens een afspraakje, maar meneerik-  kom-niet-opdagen kwam niet opdagen. Na meer dan een uur naar de deur te hebben gestaard, keek ik voor het eerst sinds ik binnen was eens goed om mij heen.

Mister Grey bleek achter mij te zitten aan de bar. Onze blikken kruisten elkaar en mijn hart maakte onverwachts een driedubbele salto. Hij wenkte mij om bij hem te komen zitten. Ik lachte als een verlegen schoolmeisje en draaide me in een reflex met mijn rug naar hem toe. Het was een vreemde reactie, dat vond ik zelf ook, dus ik draaide mij weer om.

Op dat moment zag ik hem met de barvrouw praten. Inmiddels weet ik waarom, maar op dat moment maakte ik in mijn hoofd het verhaal dat hij haar zat te versieren. Ik wilde naar huis en schoof mijn stoel met een ruk naar achteren en riep sarcastisch: “Ja, we appen!”