Bierkaart Lente

BIEREN OP FLES
Leffe Royale Cascade IPA – 7,5%
Frisse IPA met een levendig karakter. Frisse aroma’s van citrus en pompelmoes en bittere tonen van hop. Probeer hem eens met onze Thaise roerbak van zalm en garnalen.

Schelde Witheer – 5%
Zachte en romige witbier door het gebruik van tarwemout. Aromatische tonen van citrusschillen en korianderzaad. De afdronk is licht bitter. Lekker in combinatie met salade met gerookte zalm.

Pauwel Kwak – 8%
Een licht zoete amberbier. De zoetigheid van kandij en karamel maken plaats voor een lichte bitterheid. Een goede begeleider bij onze Provençaalse lamsstoof.

Franziskaner – 5%
Smaakvolle Hefe Weisse met een dikke, compact schuimkraag. Aroma’s met fruitige tonen van banaan, citrus en abrikoos. Lekker in combinatie met sliptongen.

Tripel Karmeliet – 8,5%
Tripel gemaakt van drie granen. Verfijnde geur van vanille en bruine suiker. Fruitigheid van perzik en banaan. De afdronk is lang en fruitig. Een goede combinatie met onze roti kip.

DIVERSE BIEREN VAN DE TAP
Texels Blond – 5,0%
Fris en fruitige blond bier met zeevenkel. Met tonen van kruiden met een volle, romige smaak. Lekker bij de Griekse salade met kippendij.

Texels Springtij – 7,5%
Lentebier met verrassende bloemige aroma’s en een kruidige, volle smaak. Past goed bij de Provençaalse lamsstoof.

PaasIJ – 7%
Een zachte, kruidige lentebock. De aroma’s vormen een mooie balans tussen fruit, hop, gist en koriander. De ideale begeleider voor een Seitan steak!

Je Moeder Tripel – 8,5%
Rotterdamse tripel van brouwerij Vet&Lazy. Met een frisse Japanse hopsoort en lokaal gekweekte vlierbloesem. Zoetzure afdronk met de smaak van hibiscus. Lekker in combinatie met ons kaasplankje

Wilderen Goud – 6,2%
Blond bier met een complexe, fruitige geur. Stoer en fris met een gepaste pittigheid van zwarte peper en zoete tonen van karamel en framboos. Past goed bij onze bietenburger.

Hertog Jan Lentebock – 7,2%
Frisse en romige lentebock. Fruitige aroma’s maken plaats voor een volle, romige en lichtzoete smaak. Heerlijk bij de Thaise roerbak van zalm en garnalen.

Blame it on the monks – 7,5%
Brut IPA van Brouwerij Jopen i.s.m. Monnik Beer. Aroma’s van diverse witte vruchten en fruitige hopsoorten. Ideaal bier voor een warme terrasmiddag.