Elektro EMDEE: meer dan plussen en minnen. Veilig rond je woning of bedrijf

Elektriciteit is meer dan een verzameling natuurkundige verschijnselen waar de meerderheid geen sjoege van heeft. Elektriciteit staat niet alleen aan de basis van alle (huishoudelijke) apparaten met een snoer en een stekker, het is het begin van veiligheid.

Toen Elektro EMDEE van eigenaar Marijn van Dorp op 1 juni 1995 zijn werkzaamheden begon, kan hij niet bedenken dat veiligheid een belangrijk onderdeel van Elektro EMDE zou worden. Een camera bij de voordeur? mDaar kijkt niemand meer van op.

Elektro EMDEE begon als erkend installateur en adviseur op het gebied van kracht- en zwakstroominstallaties, en gaf licht in ieders duisternis. Vanaf de groepenkast naast de voordeur tot aan ieder stopcontact en lichtbron onmisbaar in elk pand.

Aangezien ondernemers nieuwsgierig zijn werd Marijn van Dorp een kleine vijf jaar terug getriggerd door veiligheid. Hij zocht en vond, want altijd op zoek naar brancheverwante verdieping, de installaties van Dahua. Van camera en intercom via een inpandige opname-unit en digitale opslag van gemaakte beelden dé bron van een gerust gevoel tegen inbraak en uitpandig vandalisme.

Marijn van Dorp: ‘We werken normaliter in Groot- Rotterdam. Zeg maar een ruime variant van het Waterweggebied. Daar hadden en hebben we nog altijd veel werk. Genoeg om maandelijks elf mensen aan een boterham te helpen. De jongens van de buitendienst kregen op gegeven moment de vraag of we ook veiligheidssystemen installeerden. Nee, dus. Toen nog niet.

Via een bevriende importeur werden we snel gecharmeerd op Dahua. Het is praktisch, geeft scherpe beelden en staat in een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Kortom: voor iedereen betaalbaar en meest in een dag geïnstalleerd.

Op de vraag van De Waalkrant hoe het zit met de soms mistige beeldkwaliteit die je vaak in het AVROTROSprogramma Opsporing Gezocht c.s. ziet is Marijn stellig: ‘De eerste camerasystemen waren analoog. Zeker als de zon is verdwenen gaf dat met een beeldcapaciteit van 128 k slechts een indicatie. Nu alles digitaal is en de beeldcapaciteit liefst 8 MB behoort dat euvel tot de verleden tijd. De kwaliteit is beter dan ooit.’

Dahua is een van de grootste leveranciers op het gebied van Video Surveillance Producten. Daarom ook dat Marijn van Dorp met zijn hand op het hart durft beweren dat ook garantie en support optimaal zijn en niet teleurstellen. ‘En je hoeft niet thuis te zijn om te zien wie er voor de deur staat of je tuin insluipt. Door alle HD-camerasystemen kun je via je laptop of mobiele telefoon waar ook ter wereld bij jezelf “gluren” in geval van lichamelijke afwezigheid.’

Tot slot: ‘Ook de politie kijkt graag met je mee als daartoe aanleiding is. Hoewel nog niet rechtsgeldig als bewijs is het een prima adviseur om een onderzoek te starten naar een inbreker of vandaal waarvan het gezicht bekend is.’

Voor wie nu direct contact wil zoeken met Elektro EMDEE … de elektro-installateur richt zich met liefde en vakkundige toewijding op je woning en diversevormen van utiliteitsbouw. ‘Geen complete wijken met “lopendebandwerk” zegt Marijn van Dorp. We installeren liefst vanuit ons specialisme op specifieke panden. Daar ligt onze kracht.’

Elektro EMDEE
Goed vóór, en prettig mét U.
Arij Koplaan 16c – Vlaardingen
Telefoon: 010-434 75 57
Website: www.elektro-emdee.nl